חיפוש בפורום ובבלוגים
Latest topics
מי מחובר
בסך הכל ישנם 59 משתמשים מחוברים :: 0 רשומים, 0 חבויים ו -59 אורחים :: 1 Botאין
המספר הרב ביותר של משתמשים מחוברים אי פעם היה 218 בתאריך Mon Nov 04, 2024 1:37 am
לינקים
- osx86heb wiki
- OSX86Heb הבלוג
- הבלוג האנגלי Apple2PC
- insanelymac
- וויקי OSX86
- תפוז-האקינטוש
- Netkas
- פורום האקינטוש
- UpHuck
- Leo4All
- בלוג עצות למק
- מקבלוג עברי
- רייצ'ל מלקטת
- Mac-It
- פורטל המקינטוש הישראלי
- הבלוג iDigital
- תוכנות קוד פתוח למק
- אפליקציות גוגל למק
- everymac
- מקבלוג של גוגל
- iDigital
- אפל
OSX Google- OSX86 Google
- חיפוש Hackintosh
- InterfaceLift תמונות ואייקונים
חיפוש באתרי OSX86
The Banner Exchange
למה כדאי להתקין מערכת הפעלה של Apple?
3 posters
האקינטוש ישראלי :: OSX86 :: ההתקנה
עמוד 1 מתוך 1
למה כדאי להתקין מערכת הפעלה של Apple?
שלום לכולם,
קודם כל רציתי לשאול אתכם מי שעושה שימוש יומי במערכת הפעלה של של Apple, למה כדאי להתקין מערכת הפעלה מסוג זו ולמי היא מיועדת?
טיפה על הניסיון הכושל שלי,
רציתי לנסות להתקין את המערכת ההפעלה גירסה של leo4all אחרי שכל המחשבים השולחניים שלי לא תמכו חומרתית הייתה לי תקווה על מחשב tablet שקניתי מזמן אבל לצערי נתקלתי בבעיה missing root device ואחרי ניסיונות לפיתרון קיבלתי שגיאת panic וזה אחרי חיבור הארדיסק ide חיצוני עם מתאם usb. בכל מקרה בקרוב כניראה אני לא יראה מערכת הפעלה חדשה על המחשב שלי
רציתי בכל זאת לבדוק עד כמה היא נוחה למשתמש הפשוט, מה היתרונות ומה החסרונות שנתקלתם בהם במהלך השימוש, ובנוסף הבנתי שיש שמועות על תרגום המערכת ההפעלה לשפת הקודש?
|אני מקווה שזה הפורום המתאים לא ידעתי בדיוק איפה לכתוב את זה|
קודם כל רציתי לשאול אתכם מי שעושה שימוש יומי במערכת הפעלה של של Apple, למה כדאי להתקין מערכת הפעלה מסוג זו ולמי היא מיועדת?
טיפה על הניסיון הכושל שלי,
רציתי לנסות להתקין את המערכת ההפעלה גירסה של leo4all אחרי שכל המחשבים השולחניים שלי לא תמכו חומרתית הייתה לי תקווה על מחשב tablet שקניתי מזמן אבל לצערי נתקלתי בבעיה missing root device ואחרי ניסיונות לפיתרון קיבלתי שגיאת panic וזה אחרי חיבור הארדיסק ide חיצוני עם מתאם usb. בכל מקרה בקרוב כניראה אני לא יראה מערכת הפעלה חדשה על המחשב שלי
רציתי בכל זאת לבדוק עד כמה היא נוחה למשתמש הפשוט, מה היתרונות ומה החסרונות שנתקלתם בהם במהלך השימוש, ובנוסף הבנתי שיש שמועות על תרגום המערכת ההפעלה לשפת הקודש?
|אני מקווה שזה הפורום המתאים לא ידעתי בדיוק איפה לכתוב את זה|
Moshe- כתב
- מספר הודעות : 1139
הפצה OSX86 שאני משתמש : Leo4AllV3
עברתי למק בתאריך : 25/09/2008
Registration date : 11.08.08
Re: למה כדאי להתקין מערכת הפעלה של Apple?
שכחתי להוסיף,
האם האקינטוש לא תומך במבדים כפולי ליבה??? זה לא חיסרון גדול?? זה אומר שאם יש לי 2 מערכות הפעלה האחת של ווינדוס והאחת של apple אני יצטרך כל פעם לשנות בביוס את ההתמיכה במעבד כפול ליבה כי במק צריך לבטל את האפשרות הזאת.
האם האקינטוש לא תומך במבדים כפולי ליבה??? זה לא חיסרון גדול?? זה אומר שאם יש לי 2 מערכות הפעלה האחת של ווינדוס והאחת של apple אני יצטרך כל פעם לשנות בביוס את ההתמיכה במעבד כפול ליבה כי במק צריך לבטל את האפשרות הזאת.
Moshe- כתב
מצטער שאני מוסיף תגובות אבל מצאתי תגובה של אחת החברים ב- FXP. מה אתם אומרים? הכל נכון??
"אובונטו הביס את כולם
אם אתה זוכר לפני כחצי שנה היה כנס האקרים והצליחו לפרוץ את ויסטה XP ומקינטוש (גם החדש וגם הישן)
את האובונטו לא הצליחו
עוד דבר מבחינת תאימות אובונטו מנצל הכי טוב תמחשב (מבדיוקות וגם מניסיון אישי)
הוא הכי קל להתקנה בו דברים (יש מאגרים קטנים, מאגרים מורחבים ואם כולם היו משתמשים בזה פורום הורדת תוכנות היה נסגר בגלל שלא צריך לשוטט ברשת פשוט נכנסים לשם מסמנים בוי לוחצים החל והתוכנה מותקנת לבד)
הוא הכי בטוח אין בו וירוסים (לעומת מקינטוש שהתגלה בו שתי וירוסים ווינדוס לא צריך לפרט)
הוא בחינם (במילים אחרות אתה לא גנב)
יש גרסות 84ביט וגם 32 ביט ולשתיהם יש תוכנות לכל גרסה
יש אובונטו שמותאמים לסוג המחשב (כמו Xubuntu שמיועד למחשבים מאוד מאוד חלשים)
הוא עם הכי הרבה אפקטים וזה לא מכביד על המערכת
אם אתה רוצה עוד מידע (פשוט נאתר חסום בFXP משום מה)
חפש בגוגל "אובונטו ישראל"
תוצאה ראשונה כנס לתגית קהילה ולפורמים ותשאל שם כל פיסת מידע יתנו לך בכיף
בקיצור אובונטו מביס את כולם בקלות
יש לו בסה"כ שלושה חיסרונות
1) לא כל משחקי ווינדוס עובדים עליו
2) לא כל מודמי USB לא רצים עליו (ההחלפה למודם אחר זה בחינם)
3) יש איזה שלושה כרטיסי מסך שלא רצים עליו (כלומר אין אפקטים)"
"אובונטו הביס את כולם
אם אתה זוכר לפני כחצי שנה היה כנס האקרים והצליחו לפרוץ את ויסטה XP ומקינטוש (גם החדש וגם הישן)
את האובונטו לא הצליחו
עוד דבר מבחינת תאימות אובונטו מנצל הכי טוב תמחשב (מבדיוקות וגם מניסיון אישי)
הוא הכי קל להתקנה בו דברים (יש מאגרים קטנים, מאגרים מורחבים ואם כולם היו משתמשים בזה פורום הורדת תוכנות היה נסגר בגלל שלא צריך לשוטט ברשת פשוט נכנסים לשם מסמנים בוי לוחצים החל והתוכנה מותקנת לבד)
הוא הכי בטוח אין בו וירוסים (לעומת מקינטוש שהתגלה בו שתי וירוסים ווינדוס לא צריך לפרט)
הוא בחינם (במילים אחרות אתה לא גנב)
יש גרסות 84ביט וגם 32 ביט ולשתיהם יש תוכנות לכל גרסה
יש אובונטו שמותאמים לסוג המחשב (כמו Xubuntu שמיועד למחשבים מאוד מאוד חלשים)
הוא עם הכי הרבה אפקטים וזה לא מכביד על המערכת
אם אתה רוצה עוד מידע (פשוט נאתר חסום בFXP משום מה)
חפש בגוגל "אובונטו ישראל"
תוצאה ראשונה כנס לתגית קהילה ולפורמים ותשאל שם כל פיסת מידע יתנו לך בכיף
בקיצור אובונטו מביס את כולם בקלות
יש לו בסה"כ שלושה חיסרונות
1) לא כל משחקי ווינדוס עובדים עליו
2) לא כל מודמי USB לא רצים עליו (ההחלפה למודם אחר זה בחינם)
3) יש איזה שלושה כרטיסי מסך שלא רצים עליו (כלומר אין אפקטים)"
Moshe- כתב
תראה אני לא רוצה לענות תשובה ארוכה, אבל מי שמנסה את מק אוהב אותו, זאת מערכת הפעלה ומשחבים (ותוכנות) פשוטות להבנה והפעלה עם תכונות מתקדמות עשויות באלגנטיות, סקסיות ועם גימור מושלם.
אובונטו (שאני מאוד אוהב את מערכת ההפעלה הזאת) עדיין לא בשלה למשתמש הבייתי, (גם האקינטוש לא מוכן אגב, אני מדבר על מק בלבד) יש בעיות של דרייברים, כשרוצים דברים מתקדמים צריך להיות חצי פרופסור, היא עדיין מערכת הפעלה קוד פתוח, אז התוכנות והתכונות מכילות לא קצת באגים, והרבה תוכנות פשוט נראות מכוער ופשוטות כי למפתחים לא היה ממש כח להשקיע.
אבל יום יבוא והיא תהיה מוכנה (עד אז חלונות תהיה 8-10 צעדים קדימה, ומק בערך 1000 צעדים קדימה יותר).
הייתי רוצה לראות אתר שמסביר את התכונות או ההבדלים בין חלונות למק עם תמונות וסרטונים, זה היה עוזר.
אובונטו (שאני מאוד אוהב את מערכת ההפעלה הזאת) עדיין לא בשלה למשתמש הבייתי, (גם האקינטוש לא מוכן אגב, אני מדבר על מק בלבד) יש בעיות של דרייברים, כשרוצים דברים מתקדמים צריך להיות חצי פרופסור, היא עדיין מערכת הפעלה קוד פתוח, אז התוכנות והתכונות מכילות לא קצת באגים, והרבה תוכנות פשוט נראות מכוער ופשוטות כי למפתחים לא היה ממש כח להשקיע.
אבל יום יבוא והיא תהיה מוכנה (עד אז חלונות תהיה 8-10 צעדים קדימה, ומק בערך 1000 צעדים קדימה יותר).
הייתי רוצה לראות אתר שמסביר את התכונות או ההבדלים בין חלונות למק עם תמונות וסרטונים, זה היה עוזר.
shaybc כתב:תראה אני לא רוצה לענות תשובה ארוכה, אבל מי שמנסה את מק אוהב אותו, זאת מערכת הפעלה ומשחבים (ותוכנות) פשוטות להבנה והפעלה עם תכונות מתקדמות עשויות באלגנטיות, סקסיות ועם גימור מושלם.
קודם כל תודה רבה לך על התשובה!
יש לי עוד כמה שאלות שאני ישמח אם תוכל לענות לי עליהם.
1. מערכת הפעלה של apple אני בטוח מתכוון להתקין בלי שום קשר, אני אוהב שינויים וסתם לשחק עם מערכות הפעלה. ניסיתי אפילו את לינוקס לא מעט פעמים אבל התאכזבתי מהסביבה הלכאורה פשוטה שמציעים.
לשאלה הראשונה, בתור אחד שכבר לא משתמש בתוכנות לעריכת תמונות או משתמש במחשב לצורך מקצועי, האם מקינטוש נותן מענה גם למשתמש הביתי הממוצע?? אני יודע שאפשר להתקין גם ווינדוס על מקינטוש ככה שזה פותר את בעית התוכנות אבל האם אני ימצא את עצמי מתעסק יותר בווינדוס מאשר במק??
2. אני מתכוון לקנות מחשב בזמן הקרוב, כמובן מעבד 2 ליבות, אבל לפי מה שקראתי בבלוג שלך בחלק של ההגדרות הביוס, כדי לגרום להתקנה של המק לעבוד צריכים לבטל את ההאפשרות של עבודה עם 2 ליבות. האם המק לא יודע לעבוד עם מערכת בעלת 2 ליבות?
3. כל מה שקשור להתקנת תוכנות. האם התקנת תוכנות מתבצעת בצורה של הלינוקס ע"י שימוש בקונסול או כמו ווינודס בתצורת GUI אם אני לא טועה??
ועוד משהו קטן בשבילך,
לאחר שחיפשתי באינטרנט כל מה שקשור למק מצאתי את האתר הזה,
אתר של קבוצת טכנאים שהחליטו להקים תוכנית בזמנם החופשי לכל מה שקשור לעובדה בסביבת המחשב וכמובן בעיקר על מק. חברה מאוד אמינים ומצחיקים שווה לצפות בהם!
http://askthetechies.com/
Moshe- כתב
דבר ראשון אני היתי בשיחה הזאתי בfxp קוראים לי שםdjmql.
1.אני משתמש באקינטוש לכל הדברים חוץ מילמישחקים הכל עובד כל כך טוב.
2.אני עובד עם שתי ליבות ואין לי שום בעיה.
3.זה ממש תלוי יש כאילו ויש כאילו אני יודע שהרוב התקנה רגילה בלי קונסול אולי ליפעמים יש כמה דברים שצריך לסדר אז צריך ליפתוח את הקונסול או במק terminal .
3.זה ממש תלוי יש כאילו ויש כאילו אני יודע שהרוב התקנה רגילה בלי קונסול אולי ליפעמים יש כמה דברים שצריך לסדר אז צריך ליפתוח את הקונסול או במק terminal .
dorzear- אלוף
- מספר הודעות : 160
הפצה OSX86 שאני משתמש : iPC 10.5.6
עברתי למק בתאריך : אלהי!!22.7.2008
Registration date : 19.07.08
dorzear כתב:דבר ראשון אני היתי בשיחה הזאתי בfxp קוראים לי שםdjmql.
מעניין שאתה משתמש באקינטוש כי לפי מה שרשמתה הייתה לי תחושה שאתה יוצא כנגד מק ובעד לינוקס.
בכל אופן תודה רבה על התשובות
אני עדיין סקפטי לכל מה שקשור מאק למשתמש הביתי הממוצע כי ווינדוס יודעת לעשות את זה בדרך הכי קלה כמעט. אני מקוה שבחודשיים הקרובים תהיה לי אולי אפשרות לקנות מחשב חדש כדי שאני יוכל לבדוק זאת בעצמי.
Moshe- כתב
מקווה בישבילך כי זאת מערכת מושלמת אחרי שבוע אתה לא מרגיש בחיסרון של ווינדוס אני כבר לא מישתמש בווידוס אתה ממש תהנה....
dorzear- אלוף
- מספר הודעות : 160
הפצה OSX86 שאני משתמש : iPC 10.5.6
עברתי למק בתאריך : אלהי!!22.7.2008
Registration date : 19.07.08
הי משה,
1. אפל מתגאים במערכת הפעלה שנועדה למשתמש הבייתי, ע"י צירוף של תוכנות לעריכת וצפיית תמונות (כמו פיקאסה) iPhoto, יצירת DVD עם iDVD, ושמה דגש על הנאה מהמחש עם תוכנות כמו Garage Band לנגנים שבנו, iWeb ליצירת דפי בית ואתרים שלמים בצורה לא מקצועית וכייפית, תוכנות מושקעות כמו אימייל ויומן. אפילו בפרסומות שלהם נגד PC הם אומרים שאצלהם נהנים מהמחשב ולא כמו ב PC שמתעסקים כל הזמן עם התקנות ופירמוטים, אופיס (כאילו שאקסל וורד זה כל מה שיש למשתמש הביתי לעשות עם מחשב). אפל לוחצת על הגז וחזק כדי להדביק את הפער שנוצר בעולם המשחקים ופיתחה טכנולוגיה שכל משחק שאפשר להריץ על חלונות, מאוד בקלות יוכלו חברות המשחקים להתאים גם למק.
בקיצור אני היום לא משתמש בחלונות כמעט בכלל. (בבית)
2. לא חייבים לנטרל את ה שתי ליבות, לאופרד בהחלט תומכת בשתי ליבות ואף הרבה יותר (הרבה הרבה יותר), אבל האקינטוש לא תמיד תומך, אם אתה משקיע כסף וקונה מחשב אני מציע לשקול לקנות מק (אפשר לקנות בארץ או להביא מחו"ל או אפילו במשלוח) חבל על הכסף על PC.
בכל אופן תוודא שהלוח שאתה עומד לקנות נתמך.
3. החלק שאני עד היום מתגאה בו במק זה התקנת תוכנות, זה כל כך קל שזה לא יאמן.
90% מהתוכנות מותקנות ע"י העתקת האייקון של התוכנה אל הספריה שרוצים. (פשוט Click and Drag) ה 10% הנותרות הן כמו חלונות GUI מלא עם Continue עד הסוף.
אחלה אתר תודה על ההמלצה, אני ממליץ לכולכם להכנס ולבדוק.
1. אפל מתגאים במערכת הפעלה שנועדה למשתמש הבייתי, ע"י צירוף של תוכנות לעריכת וצפיית תמונות (כמו פיקאסה) iPhoto, יצירת DVD עם iDVD, ושמה דגש על הנאה מהמחש עם תוכנות כמו Garage Band לנגנים שבנו, iWeb ליצירת דפי בית ואתרים שלמים בצורה לא מקצועית וכייפית, תוכנות מושקעות כמו אימייל ויומן. אפילו בפרסומות שלהם נגד PC הם אומרים שאצלהם נהנים מהמחשב ולא כמו ב PC שמתעסקים כל הזמן עם התקנות ופירמוטים, אופיס (כאילו שאקסל וורד זה כל מה שיש למשתמש הביתי לעשות עם מחשב). אפל לוחצת על הגז וחזק כדי להדביק את הפער שנוצר בעולם המשחקים ופיתחה טכנולוגיה שכל משחק שאפשר להריץ על חלונות, מאוד בקלות יוכלו חברות המשחקים להתאים גם למק.
2. לא חייבים לנטרל את ה שתי ליבות, לאופרד בהחלט תומכת בשתי ליבות ואף הרבה יותר (הרבה הרבה יותר), אבל האקינטוש לא תמיד תומך, אם אתה משקיע כסף וקונה מחשב אני מציע לשקול לקנות מק (אפשר לקנות בארץ או להביא מחו"ל או אפילו במשלוח) חבל על הכסף על PC.
90% מהתוכנות מותקנות ע"י העתקת האייקון של התוכנה אל הספריה שרוצים. (פשוט Click and Drag) ה 10% הנותרות הן כמו חלונות GUI מלא עם Continue עד הסוף.
shaybc כתב:הי משה,
קודם כל שי תודה רבה על כל התשובות שלך!
לגבי הצעתך לקנות מחשב מאק, אחרי שחשבתי האם כדאי לקנות מחשב מאק הגעתי למסקנה שאני לא יכול להסתפק במוצר אחד, למה אני מתכוון, כאשר אני קונה מחשב של מאק אני יודע שכל זה בא באריזה אחת והדבר היחידי שאפשר לשדרג אלו הזיכרונות הראם. אם למשל ניתקע לך דיסק בכונן תקליטורים אין לך אפשרות להוציא אותו אלא ע"י שליחת המחשב למעבדה ועוד כמה דוגמאות חומרתיות שאין לנו גישה אליהם. קשה לי להיות מוגבל למה שאני מקבל, אני אוהב יותר חופש שינויים אפשרות לשדרוג. זאת דעתי בכל אופן. כמובן כשאני יקנה את ה- PC אני ישתדל לקנות חומרה שמותאמת עד לאותו הזמן למערכת ההפעלה וכמובן אני ישמח להיעזר בכם
מתי כן שווה לקנות מחשב של APPLE, לדעתי כן שווה לקנות כאשר
1. אינך בקיא חומרתית במחשב ואתה מעדיף לשלוח את המחשב למעבדה ולא לנסות לפתור הכל לבד וכמובן אתה לא מתכנן שינויים חומרתיים בעתיד.
2. מחשב נייד- כל מחשב נייד לא משנה PC או של APPLE אין אפשרות לשינוי משמעותי (חומרתי כמובן) והרוב הגדול בהחלט לא מנסה לפתוח את המחשב נייד ולהרכיב ולסדר דברים עליו.
לסיכום, אני מקווה מאוד שבעתיד הקרוב תהיה תמיכה גדולה יותר חומרתית למערכת ההפעלה החדשה של Apple מפני שלדעתי שכרגע ל- PC אין תחליף.
Moshe- כתב
אני כמעט מסכים איתך, רק שאני כבר פירקתי משהו כמו 5-6 מחשבי מק ושידרגתי אותם לבד, החלפתי כונן קשיח ומ CD ל DVD, הוספתי זיכרון, וכרטיס מסך, ספק, וכולי,
מה שכן מעולם לא החלפתי לבד בורד ויש את העניין של המסך שכשהוא הולך אז זה סיפור, אבל כמה פעמים כבר הולך מסך?
כל האמור אגב לא כולל iMac החדשים כי לא היה לי כזה עדיין, אני שוקל לקנות מיד שניה או נייד מחול, עוד לא החלטתי.
אבל בכל אופן שיהיה לך המון בהצלחה בבחירה החדשה.
מה שכן מעולם לא החלפתי לבד בורד ויש את העניין של המסך שכשהוא הולך אז זה סיפור, אבל כמה פעמים כבר הולך מסך?
כל האמור אגב לא כולל iMac החדשים כי לא היה לי כזה עדיין, אני שוקל לקנות מיד שניה או נייד מחול, עוד לא החלטתי.
shaybc כתב:אני כמעט מסכים איתך, רק שאני כבר פירקתי משהו כמו 5-6 מחשבי מק ושידרגתי אותם לבד, החלפתי כונן קשיח ומ CD ל DVD, הוספתי זיכרון, וכרטיס מסך, ספק, וכולי,
קודם תודה!
מצד שני למי שאין כסף מיותר עניין השידרוגים חוץ מקניית המחשב הוא עניין כספי לא קטן כשמדברים על מק.
אני מאוד רוצה לנסות את המערכת הזאת אבל לצערי רק אולי בחודשיים הקרובים תהיה לי אפשרות עד אז אני יצטרך להסתפק בסירטונים.
ועוד משהו קטן, אולי תפתח מדריך (אם יהיה לך זמן) בכל הנוגע בשימוש החומרתי במחשבים של מק, אני בטוח שחלק מהמשתמשים במחשבי מק ישמחו מאוד וגם אני, נשמע מעניין בהחלט!
Moshe- כתב
האקינטוש ישראלי :: OSX86 :: ההתקנה
עמוד 1 מתוך 1