חיפוש בפורום ובבלוגים
Latest topics
מי מחובר
בסך הכל ישנם 56 משתמשים מחוברים :: 0 רשומים, 0 חבויים ו -56 אורחים :: 1 Botאין
המספר הרב ביותר של משתמשים מחוברים אי פעם היה 218 בתאריך Mon Nov 04, 2024 1:37 am
לינקים
- osx86heb wiki
- OSX86Heb הבלוג
- הבלוג האנגלי Apple2PC
- insanelymac
- וויקי OSX86
- תפוז-האקינטוש
- Netkas
- פורום האקינטוש
- UpHuck
- Leo4All
- בלוג עצות למק
- מקבלוג עברי
- רייצ'ל מלקטת
- Mac-It
- פורטל המקינטוש הישראלי
- הבלוג iDigital
- תוכנות קוד פתוח למק
- אפליקציות גוגל למק
- everymac
- מקבלוג של גוגל
- iDigital
- אפל
OSX Google- OSX86 Google
- חיפוש Hackintosh
- InterfaceLift תמונות ואייקונים
חיפוש באתרי OSX86
The Banner Exchange
שאלה של חוקיות וכל נושא האקינטוש.
5 posters
האקינטוש ישראלי :: OSX86 :: ההתקנה
עמוד 1 מתוך 1
שאלה של חוקיות וכל נושא האקינטוש.
היי
אני טכנאי מחשבים והתקנתי על אחד המחשבים שלי האקינטוש Leo4allv3 וזה עובד נהדר עד כה.
השאלה שלי שהכי מתמיאה אותי שכמו האתר הזה האם זה חוקי ולא יכולים לעשות בעיות עם כל ההתקנות האלו כמו שעושים כאן ובמיוחד האם לא יכולים לתבוע אותכם על העלאת פורום כזה בגין הפרת זכויות יוצרים וכאלו...
ליאור
אני טכנאי מחשבים והתקנתי על אחד המחשבים שלי האקינטוש Leo4allv3 וזה עובד נהדר עד כה.
השאלה שלי שהכי מתמיאה אותי שכמו האתר הזה האם זה חוקי ולא יכולים לעשות בעיות עם כל ההתקנות האלו כמו שעושים כאן ובמיוחד האם לא יכולים לתבוע אותכם על העלאת פורום כזה בגין הפרת זכויות יוצרים וכאלו...
ליאור
lior- מספר הודעות : 7
Registration date : 27.07.08
Re: שאלה של חוקיות וכל נושא האקינטוש.
הי ליאור,
ב 2005 כשאפל עברה לתמוך במעבדי אינטל היה לה ולהאקרים שזה רק עניין של זמן עד שהמערכת תעבוד על מחשבי PC פשוטים.
כאשר הצליחו לעשות את זה ופירסמו את זה ופתחו פורומים בנושא וכולי אפל מייד תקפה וביקשה להוריד לסגור לעצור וכולי...
לאחר חודש שהקהילה ביררה על אילו חוקים הם עוברים, הם גילו שלאחר מספר התאמות ניתן להמשיך בעבודה בצורה חוקית והחזירו את האתר והפורומים לפעולה.
הדברים שלא חוקי לעשות הם:
לשתף או לפרסם לינקים להורדה של חומר שיש עליו זכויות יוצרים של אפל שאינה מרשה להפיץ ללא תשלום (כגון מערכת ההפעלה, קוד סגור וכולי), אבל מה שמותר זה לפרסם איפה קונים, כמה עולה, דרייברים שנכתבו לא באפל, לינקים לקוד פתוח שאפל מרשה להוריד כגון Darwin וה Kernel, מותר לספר שניתן בעזרת קוד פתוח ודיוידי מקורי שקנית בחנות להתקין גם על מוצרים אחרים כגון PC.
מה שכן ב EULA שזה ה End User License Agreement של אפל מצויין שהיא לא מרשה להתקין את המערכת ההפעלה שלה או כל תוכנה שלה על מחשבים שלא מסומנים כאפל.
אבל ה EULA מעולם לא נבדק האם הוא עובר בית משפט (האם בכלל חוקי להגיד ללקוח שקנה, מה לעשות עם מה שהוא קנה, זאת גם התניה של רכישת מוצר אחד באחר...), מה עוד שיש אנשים שטוענים ש"סימון" המחשב כאפל עונה על הדרישה. לכן תמצא אנשי האקינטוש עם מחשבים בעלי מדבקות אפל (לא רק בשביל היופי).
אני מאמין שאנחנו עוברים פה בשטח אפור, שלא כל כך ברור, אבל כל עוד זה משרת את המטרות של אפל להפיץ את מערכת ההפעלה שלה, ולקדם את המכירות היא לא תובעת את אתרי הקהילה.
אנחנו אתר מאוד קטן ולא משמעותי (50 משתמשים), זה בדיחה לעומת האתר InsanelyMac שמקבל מאות אלפי פניות ביום, ברגע שיודיעו שהוא אתר שפועל נגד החוק אני אדאג לכבות את כל האתרים שעזרתי להקים, כרגע זה לא המקרה והאתר ממילא לא שונה משאר האתרים הקיימים "שרק מספקים מידע על מה שקיים בחוץ".
אין פה קישורים לתוכן המוגן על פי זכויות יוצרים, אין פה סחר מכר או רווחים על חשבון חברה כזו או אחרת, וגם אין פה הוראות איך לפרוץ את המערכת עצמה אלא כיצד להשתמש בתוכנה צד שלישי (קוד פתוח) כדי להריץ תוכנה שאתה קונה בצורה חוקית.
מקווה שזה עונה על השאלה.
נ.ב.
אם יש עורך דין "בקהל" נא להגיב דעה מקצועית, אני מעוניין מאוד לשמוע אם יש חוקים שאנחנו עוברים עליהם, מאחר ואני דואג לשמור על הקווים שמתחו ב InsanelyMac.
ב 2005 כשאפל עברה לתמוך במעבדי אינטל היה לה ולהאקרים שזה רק עניין של זמן עד שהמערכת תעבוד על מחשבי PC פשוטים.
כאשר הצליחו לעשות את זה ופירסמו את זה ופתחו פורומים בנושא וכולי אפל מייד תקפה וביקשה להוריד לסגור לעצור וכולי...
לאחר חודש שהקהילה ביררה על אילו חוקים הם עוברים, הם גילו שלאחר מספר התאמות ניתן להמשיך בעבודה בצורה חוקית והחזירו את האתר והפורומים לפעולה.
הדברים שלא חוקי לעשות הם:
לשתף או לפרסם לינקים להורדה של חומר שיש עליו זכויות יוצרים של אפל שאינה מרשה להפיץ ללא תשלום (כגון מערכת ההפעלה, קוד סגור וכולי), אבל מה שמותר זה לפרסם איפה קונים, כמה עולה, דרייברים שנכתבו לא באפל, לינקים לקוד פתוח שאפל מרשה להוריד כגון Darwin וה Kernel, מותר לספר שניתן בעזרת קוד פתוח ודיוידי מקורי שקנית בחנות להתקין גם על מוצרים אחרים כגון PC.
מה שכן ב EULA שזה ה End User License Agreement של אפל מצויין שהיא לא מרשה להתקין את המערכת ההפעלה שלה או כל תוכנה שלה על מחשבים שלא מסומנים כאפל.
אבל ה EULA מעולם לא נבדק האם הוא עובר בית משפט (האם בכלל חוקי להגיד ללקוח שקנה, מה לעשות עם מה שהוא קנה, זאת גם התניה של רכישת מוצר אחד באחר...), מה עוד שיש אנשים שטוענים ש"סימון" המחשב כאפל עונה על הדרישה. לכן תמצא אנשי האקינטוש עם מחשבים בעלי מדבקות אפל (לא רק בשביל היופי).
אני מאמין שאנחנו עוברים פה בשטח אפור, שלא כל כך ברור, אבל כל עוד זה משרת את המטרות של אפל להפיץ את מערכת ההפעלה שלה, ולקדם את המכירות היא לא תובעת את אתרי הקהילה.
אנחנו אתר מאוד קטן ולא משמעותי (50 משתמשים), זה בדיחה לעומת האתר InsanelyMac שמקבל מאות אלפי פניות ביום, ברגע שיודיעו שהוא אתר שפועל נגד החוק אני אדאג לכבות את כל האתרים שעזרתי להקים, כרגע זה לא המקרה והאתר ממילא לא שונה משאר האתרים הקיימים "שרק מספקים מידע על מה שקיים בחוץ".
אין פה קישורים לתוכן המוגן על פי זכויות יוצרים, אין פה סחר מכר או רווחים על חשבון חברה כזו או אחרת, וגם אין פה הוראות איך לפרוץ את המערכת עצמה אלא כיצד להשתמש בתוכנה צד שלישי (קוד פתוח) כדי להריץ תוכנה שאתה קונה בצורה חוקית.
מקווה שזה עונה על השאלה.
נ.ב.
אם יש עורך דין "בקהל" נא להגיב דעה מקצועית, אני מעוניין מאוד לשמוע אם יש חוקים שאנחנו עוברים עליהם, מאחר ואני דואג לשמור על הקווים שמתחו ב InsanelyMac.
אתם שוכחים איפה אנחנו חיים. אנחנו חיים במקום שבו כל נושא המק עדיין מאוד לא מפותח, בקושי נציגות רשמית של אפל יש כאן!
נצלו את זה שאנחנו בישראל ותשתוללו! אנחנו כל כך קטנים שלאף אחד בעולם הגדול לא איכפת מאיתנו, וכל כך מעט ישראלים משתמשים באפל שזה פשוט מחתרתי לגמרי, ככה שאין שום טעם לסגור את האתרים בארץ.
חוצמזה שאני חושב שלאפל יש אינטרס מובהק להעלים עין מהתופעה, עובדה שאתרים גדולים הרבה יותר בחו"ל לא נסגרים.
נצלו את זה שאנחנו בישראל ותשתוללו! אנחנו כל כך קטנים שלאף אחד בעולם הגדול לא איכפת מאיתנו, וכל כך מעט ישראלים משתמשים באפל שזה פשוט מחתרתי לגמרי, ככה שאין שום טעם לסגור את האתרים בארץ.
חוצמזה שאני חושב שלאפל יש אינטרס מובהק להעלים עין מהתופעה, עובדה שאתרים גדולים הרבה יותר בחו"ל לא נסגרים.
omer- סמל
- מספר הודעות : 68
הפצה OSX86 שאני משתמש : Leo4Allv3
עברתי למק בתאריך : 26.7.08
Registration date : 18.06.08
אני לא ממליץ להשתולל, אני מציע כן לקנות עותק של לאופרד, זה לא כל כך יקר, ניתן להתקין אותו ישירות (מקורי, עם כל התוספות) על המחשב.
אני ממליץ להפסיק להשקיע כסף ב PC זבליים, ולעבור לדבר האמיתי - MAC!
אחרי שתעברו לא תוכלו לחזור.
אני ממליץ להפסיק להשקיע כסף ב PC זבליים, ולעבור לדבר האמיתי - MAC!
אחרי שתעברו לא תוכלו לחזור.
איך אפשר להתקין לאופרד מקורית על PC? זה נראה לי הרבה יותר מסובך מהאקינטוש.
המחירים של לאופרד בהחלט סבירים לעומת Windows חוקית למשל, ואני מבין שאם קונים מחשב מקינטוש מקבלים אותה כבר, נכון?
לעומת זאת, אם הייתי כבר קונה מקינטוש, הייתי רוצה אחד טוב, ואולי אפילו אחד מהניידים הטובים שלהם, וזה כבר עניין של מעל 10,000 ש"ח. אני מאמין שכשיתאפשר לי זה מה שאני אעשה (אני בהחלט יודע שאני אקנה מק יום אחד), אבל בנתיים נוציא את מה שאפשר מה-PC.
המחירים של לאופרד בהחלט סבירים לעומת Windows חוקית למשל, ואני מבין שאם קונים מחשב מקינטוש מקבלים אותה כבר, נכון?
לעומת זאת, אם הייתי כבר קונה מקינטוש, הייתי רוצה אחד טוב, ואולי אפילו אחד מהניידים הטובים שלהם, וזה כבר עניין של מעל 10,000 ש"ח. אני מאמין שכשיתאפשר לי זה מה שאני אעשה (אני בהחלט יודע שאני אקנה מק יום אחד), אבל בנתיים נוציא את מה שאפשר מה-PC.
omer- סמל
מה רע ב-PC?
וחוצמזה,יש יתרון ל-PC שנותן לך להפעיל 2 מערכות הפעלה במחשב אחד.
ובאשר למק,לא ידוע לי אם ניתן להתקין עלייה Windows במקביל.
כל טוב לכם.
וחוצמזה,יש יתרון ל-PC שנותן לך להפעיל 2 מערכות הפעלה במחשב אחד.
ובאשר למק,לא ידוע לי אם ניתן להתקין עלייה Windows במקביל.
כל טוב לכם.
DEPP- אח"מ
- מספר הודעות : 260
אפשר גם אפשר והדבר נראה הרבה יותר פשוט
https://www.youtube.com/watch?v=Hl5Ow_gqguc&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=Hl5Ow_gqguc&feature=related
asaftrip- אח"מ
- מספר הודעות : 116
הפצה OSX86 שאני משתמש : snow leopard 10.6.2 by hazard
Registration date : 07.06.08
המחשב היחידי שניתן להתקין עליו בצורה חוקית, תקנית, עם תמיכה מלאה, ללא בעיות, באלגנטיות וגיחמור מושלם, גם לאופרד (וכל מערכת עתידית שתבוא) וגם XP או Vista הוא מק!
ניתן להתקין בעזרת bootcamp שמגיע בצורה טבעית במערכת ההפעלה.
ניתן להוזיל את עלות הקנייה אם מביאים מחשב נייד מחו"ל (אין מכס על מחשבים) וניתן לצרוב אותיות בעברית בארץ, יש תמיכה וניתן לרכוש אחריות עולמית, עם תוספות ותיק, שלט וכולי. הניידים מתחילים בארצות הברית ב 1000$ שנכון להיום הם רק 3200 ש"ח בערך.
ניתן להתקין בעזרת bootcamp שמגיע בצורה טבעית במערכת ההפעלה.
ניתן להוזיל את עלות הקנייה אם מביאים מחשב נייד מחו"ל (אין מכס על מחשבים) וניתן לצרוב אותיות בעברית בארץ, יש תמיכה וניתן לרכוש אחריות עולמית, עם תוספות ותיק, שלט וכולי. הניידים מתחילים בארצות הברית ב 1000$ שנכון להיום הם רק 3200 ש"ח בערך.
מאז שאפל עברו להשתמש במעבדי אינטל הפערים הצטמצמו, המעבדים, שבעבר היו PowerPC הם למעשה מעבדי אינטל מהשורה הראשונה, אבל עדיין מעבדי אינטל. לגבי שאר הרכיבים התאימות הכמעט מושלמת בין הרכיבים נשארה, אבל בנינו, קחו לכם איזה שנה שנתיים קדימה, כשכבר כל עניין ההאקינטוש יעבוד באמת כמו שצריך, ואז במחיר של מקינטוש יהיה אפשר להרכיב PC מפלצת. עם כל הכבוד לחומרה, מה שהכי חשוב פה זו מערכת ההפעלה, ואם Windows לא היתה כל כך פרוצה, מסורבלת ומזמינת תקלות החיים שלנו היו הרבה יותר נוחים.
omer- סמל
קח שנתיים קדימה ותקבל אפל מופץ בכמויות כמו של חלונות ואז מחירי המחשבים של אפל יהיו זולים וזמינים, ובטח מערכת ההפעלה צהיה אפשרית להתקנה על כל מחשב בייחוד PC
האקינטוש ישראלי :: OSX86 :: ההתקנה
עמוד 1 מתוך 1