האקינטוש ישראלי
האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.
חיפוש בפורום ובבלוגים
Latest topics
» אני עוקב אחרי האתר הזה כבר הרבה זמן
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Sep 07, 2013 11:18 pm על ידי dellintosh

» מחשב נייד HP 6730S
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Sep 07, 2013 11:17 pm על ידי dellintosh

» בעיה בהתקנה ב vmware
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Sep 07, 2013 11:12 pm על ידי dellintosh

» שאלת מיליון הדולר..
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Sep 07, 2013 11:03 pm על ידי dellintosh

» האם החומרה שבלפטופ שלי מתאימה ל-MOUNTAIN LION?
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyFri Sep 07, 2012 1:46 pm על ידי Guardian Angel

» בבקשה עזרה
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyMon May 14, 2012 10:08 pm על ידי נועהרפאל

» הורדה של מאק
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyWed Apr 04, 2012 4:03 am על ידי GameOveR

» מתקינים בתשלום?
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyFri Mar 16, 2012 10:42 pm על ידי total123

» התקנתי IATKOS בלי דרייברים
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyThu Feb 16, 2012 9:30 pm על ידי lior_camos

» מחפש כרטיס מסך
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyWed Feb 08, 2012 11:59 am על ידי reggev

» עזרה| דרייברים לכל המערכת mac
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyThu Jan 26, 2012 6:45 pm על ידי Roee123

» panic karnel עזרה
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySun Jan 22, 2012 2:24 am על ידי XLR

» OSX LION 10.7.2 Vmware Workstation 7.1.4
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyTue Jan 17, 2012 12:13 pm על ידי Tyoma

» עזרה| בהתקנת סנואו לאופרד על מחשב PC
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyWed Jan 11, 2012 9:30 pm על ידי XLR

» Movist |תוכנה לצפייה בסרטים| (התוכנה הכי טובה למאק)
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyTue Nov 29, 2011 1:18 pm על ידי oricoc

»  בדיקת והתאמה לפני התקנה המערכת
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySun Nov 27, 2011 2:04 pm על ידי pcnet

» יש אפשרות להתקין על המערכת שלי?
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Nov 05, 2011 11:26 am על ידי XLR

» DoUpTo.com מחלק כסף 15,000$
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyThu Sep 01, 2011 6:18 pm על ידי shaybc

» תאימות עבור נייד מדגם: Laptop HP Pavilion DV6-2110ej
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Aug 27, 2011 3:23 pm על ידי nirh216

» Kernel panic!
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyWed Aug 17, 2011 7:29 pm על ידי Close

» התאמה למחשב נייד
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Aug 06, 2011 11:24 pm על ידי matanmu

» Iatkos s3v2 on dell vostro 1510 אחרי התקנה מוצלחת לא עושה BOOT
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySun Jun 26, 2011 9:57 pm על ידי kkffiirr

» intel pentium dual core
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Jun 25, 2011 3:31 pm על ידי orra123

» יש פה מישהו שהתקין על tx2500 כלשהו (או ספציפית tx2520ej)?
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptySat Jun 25, 2011 11:53 am על ידי ilya22

» iMac 21.5" i5 2.5GHz
גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר EmptyTue Jun 07, 2011 12:04 am על ידי ecc2008

מי מחובר
בסך הכל ישנם 30 משתמשים מחוברים :: 0 רשומים, 0 חבויים ו -30 אורחים :: 2 Bots

אין

[ View the whole list ]

המספר הרב ביותר של משתמשים מחוברים אי פעם היה 218 בתאריך Mon Nov 04, 2024 1:37 am
חיפוש באתרי OSX86
doupto.com 15k$ video contest
The Banner Exchange

גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר

2 posters

Go down

גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר Empty גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר

הודעה על ידי lilaloo Mon Jul 07, 2008 7:30 am

היי...
אני רוצה לשכפל את ה osx Leopard להרדיסק יותר גדול (כן כן... זה מה שקורה כשרוצים להתקין Logic Pro Cool
ולא נראה לי שאתקין הכל מחדש...

רשימת ההרדיסקים שלי היא:
הרדיסק 1:
150G- SATA
פרטישיין 1: Win xp - 40 G
פרטישיין 2: HFS+ (ריק) - 110G

הרדיסק 2:
IDE - 40G
Leopard Iatkos v.2 OSx

למי ששואל למה לא התקנתי על ההתחלה על ה SATA, אז כי היה לי בעיות עם זה וקראתי שעל IDE יותר קל להתקין, וזה מה שעשיתי. וזה אכן נכון...
אך עכשיו אני רוצה להעתיק או לעשות גוסט מההרדיסק 2 לפרטישיין השני בהרדיסק 1, ולהשאיר את הווינדוס על פרטישיין 1. אני יודע שיש תוכנה שנקראת CCC3...
למישהו יש נסיון עם זה?
אשמח לעזרה...
תודה

lilaloo
טוראי
טוראי

מספר הודעות : 20
הפצה OSX86 שאני משתמש : IDeneb 10.5.5, מחשב: Interl 1.8 E2160, לוח אם: Gigabyte 945GCMX-S2
Registration date : 26.06.08

חזרה למעלה Go down

גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר Empty Re: גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר

הודעה על ידי shaybc Mon Jul 07, 2008 10:34 am

הי lilaloo,
גם לי היה הרצון להגדיל את המחיצה של OSX מסיבות דומות, אני התקנתי את לאופרד כנסיון ולא האמנתי שאצליח להסתדר איתה ולהפוך אותה למערכת ההפעלה הראשית שלי, אז הקצתי לה 39G וזהו, שאר המקום הושאר לחלונות, מאוחר יותר רציתי להגדיל את המקום למק ולהקטין לחלונות, אז ההקטנה היתה סיוט אבל עברתי אותה בהצלחה, אבל לא הצלחתי להגדיל את המחיצה של מק,

ניסיתי דרך GParted Live CD שהצליח להגדיל את המחיצה אבל דפק אותה על הדרך (הצלחתי לשחזר אותה, והם פרסמו שזה תהליך שהם לא תומכים בו ב 100% והוא לא בטוח יצליח), אחרכך ניסיתי להשתמש ב Carbon Copy Cloner לא ממש עבד על ה PC, ואז השתמשתי ב Disk Utilities ביצירת DMG ואחזור שלו למחיצת היעד, אבל זה העתיק את המקום הריק עם המקום המלא אל מחיצת היעד, מה שהשאיר את המחיצה באותו גודל.

בסוף ניסיתי תוכנות כמו: iPartition ו VolumeWorks והם לא הצליחו כי אז הם תמכו ב GPT וסטנדרטים של מק ולכן זה לא עבד לי, אבל תבדוק אולי היום הגרסאות החדשות יעבדו, ואולי GParted שיפרו את התמיכה.

אגב בסוף כדי לפתור את הבעיה שלי יצרתי מחיצה נוספת על חשבון המקום הפנוי פירמטתי ל HFS והעברתי את ה Home Directory שלי לשם, ואז רוב המקום כמו מוזיקה ותמונות השתמש במחיצה אחת, ולמערכת ההפעלה (תוכנות ועזרים) השתמש במחיצה שניה, זה טוב גם אם מחר מערכת ההפעלה הולכת (נניח שאין TM) אז אפשר להתקין נקי אבל היוזר וכל החומר וההגדרות נשאר תקין. (להבדיל מחלונות שרק מבטיחים ובסוף התקנה חדשה הורסת הכל, ניסיתי את זה במק, התקנתי את המערכת הפעלה מחדש על משב שונה לחלוטין ואמרתי לו לאחזר את המשתמש מהמחיצה (שהועתקה אל דיסק חיצוני) ולא הרגשתי בשום שינוי, הכל עבד אותו דבר, מדהים)

בנוסף מצאתי פקודה נסתרת שמסתבר שקיימת במק אינטל בלבד, ואמורה לעשות את מה שאתה מחפש, אבל לא ניסיתי אותה מעולם, הפקודה היא diskutil resizeVolume תקרא עליה עוד כאן, אם אתה זקוק לתרגום תכתוב לי ואני אוסיף פוסט.

תבדוק ותספר לנו כאן מה החלטת לנסות ואיך הלך.
shaybc
shaybc
מנהל ראשי
מנהל ראשי

מספר הודעות : 1024
הפצה OSX86 שאני משתמש : Leo4All updated to: 10.5.8
עברתי למק בתאריך : 01.04.07
Registration date : 06.06.08

http://osx86heb.forumisrael.net

חזרה למעלה Go down

גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר Empty Re: גוסט/שיכפול מערכת ההפעלה להרדיסק אחר, גדול יותר

הודעה על ידי lilaloo Mon Jul 07, 2008 11:11 am

תודה שי... נשמע מעניין מה שכתבת
אך אני לא צריך להגדיל את המקום של ההרדיסק, כי כל מה שיש לי הוא 40g. אך יש לי הרדיסק נוסף של 150, שיש בו ווינדוס בפרטישיין אחד. ואני רוצה בפרטישיין השני להתקין את Leopard. אז אני מנסה למצוא תוכנה שתעתיק לי את הכל לפרשטישיין הזה ושהוא יהיה המערכת הפעלה החדשה. כלומר שהלאופרד יעלה מההרדיסק השני (דרך פרטישיין 2) כשאני מפעיל את המחשב.
הסיבה שאני עושה זאת היא כי ה logic pro 8, לא נותן להתקין בהרדיסק אחר, אלא רק על ההרדיסק של המערכת, והוא שוקל 50G! ובקושי נשאר לי 15G פנוי על ההרדיסק של המערכת.
אז אני מקווה שתוכל לעזור לי עם זה. תודה רבה רבה...
Cool

lilaloo
טוראי
טוראי

הפצה OSX86 שאני משתמש : IDeneb 10.5.5, מחשב: Interl 1.8 E2160, לוח אם: Gigabyte 945GCMX-S2

חזרה למעלה Go down

הודעה על ידי shaybc Mon Jul 07, 2008 11:42 am

הי lilaloo,

כדי לשכפל, או שתשתמש ב Disk Utilities המובנה במק, באופציה Create Image, זאת אופציה שמעתיקה את הדיסק שלך לקובץ DMG (הבעיה היא למצוא איפה לשמור את זה עד שתשחזר ותמחק את ה DMG, אולי יש לך דיסק USB גדול מספיק? או שתוכל לחבר דיסק נוסף רק לטובת המעבר, או שתמחק חומר שאתה לא צריך כדי להקטין את ה DMG, או שתיצור עוד מחיצה על הדיסק 110G שתהיה בגודל 40G, תגבה אליה, תשחזר לחלק שנותר, ותמחק את המחיצה ותגדיל את הקודמת לפי השיטות שציינתי קודם)

כשהוא יסיים תבקש לשחזר בעזרת האופציה Restore Image ותבחר כמקור את קובץ ה DMG שהרגע שמרת, וכיעד את הדיסק החדש הריק 110G.
לסיום תצטרך לעקוב אחרי השיטה שכתובה בפוסט הזה כדי להפוך אותו לבר איתחול (Bootable).

מצטער שההסבר כזה מעורפל, דברים שלא ניסיתי מאוד קשה לי להסביר בפרטים.
shaybc
shaybc
מנהל ראשי
מנהל ראשי

חזרה למעלה Go down

הודעה על ידי lilaloo Mon Jul 07, 2008 12:09 pm

תודה, אני אנסה... נשמע שיטה טובה..
סה"כ הבנתי למה אתה מתכוון...
אעדכן בהמשך.. יכול להיות שאוכל להשיג אפילו עוד הרדיסק של 250. ואשים עליו את הכל.
שוב תודה על ההשקעה...

lilaloo
טוראי
טוראי

חזרה למעלה Go down

הודעה על ידי lilaloo Fri Jul 11, 2008 12:14 pm

היי שי, טוב, ניסיתי כמעט הכל.. אבל לא הצלחתי...
יש לי עכשיו הרדיסק 250 גיגה פנוי sata, ואני רוצה לשכפל מההרדיסק 40 גיגה ide ל 250 גיגה את הלאופרד.
ניסיתי לעשות dmg ואז לעשות restore. והוא לא עושה ריבוט בהתחלה. הוא רק מבקש ממני דיסק...
האם ישנה דרך יותר מפורטת כיצד לעשות?
מצאתי את הלינק הזה..
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=51604
וניסיתי לעקוב אחריו אך גם לא הצלחתי..
אם לא תהיי ברירה, אתקין מחדש את המערכת על ההרדיסק 250. אך ממש לא בא לי לעשות את זה...
תודה Smile

lilaloo
טוראי
טוראי

חזרה למעלה Go down

הודעה על ידי shaybc Sun Jul 20, 2008 3:01 pm

הי, כמו שאמרתי בתשובה המקורית, כדי להפוך את הדיסק ל Bootable כדי שיעשה Boot עליך לעקוב אחר ההוראות בפוסט הזה: http://osx86heb.blogspot.com/2008/06/bootable.html

תעשה את זה אחרי השחזור
shaybc
shaybc
מנהל ראשי
מנהל ראשי

חזרה למעלה Go down

חזרה למעלה